Hij barst alweer van de stress!

Deze mail kreeg ik kort geleden van een moeder:

Beste Jorien,

Onze zoon van 11, groep 8 net gestart, heeft eigenlijk al jaren moeite met taal. Op school al eens aangekaart, maar ze vonden het allemaal wel meevallen. Thuis vertoont hij heel gestresst gedrag. Op school niet, daar weet hij zich te beheersen, maar thuis komt het er dubbel zo hard uit. We hebben daarom steeds in een andere hoek gezocht naar zijn moeilijke gedrag.
Hij heeft nu eind klas 7 een entreetoets gemaakt, en er zit zo’n verschil tussen zijn functioneren in taal en de andere vakken. Hij is best een heel slim jongentje met heel veel kennis. Iedereen verbaasd zich altijd over zijn algemene kennis. Dit doet hij op via tv en computer. Maar spelling, met name de werkwoorden, leestekens en leestempo is echt heel slecht. Hij ervaart hier ook heel veel stress van. Het is gewoon bizar wat een ander kind ik heb in de vakantie. Een heel relaxed en gezeggelijk kind. Nu is hij voor de 3e dag weer naar school en vanmorgen barstte hij al weer van de stress. Hij had gister spelling gehad op school en weer kan hij het niet plaatsen. Vanmorgen dus weer in tranen en in de stress. Kan ik hier wat mee bij jou, of ben ik toch te laat, nu hij al in groep 8 zit?
Ik hoor graag van ej wat ik kan doen voor mijn zoontje.

Vriendelijke groet,
Trudie

Helaas is dit een verhaal zoals er zovele zijn.
Natuurlijk is deze moeder niet te laat! We hebben nog een heel schooljaar te gaan.
We kunnen nog zoveel doen voor de eind-cito komt en voordat hij zijn schooladvies krijgt.

Heel vaak wordt dat negatief beinvloed door dit soort problemen. Kinderen kunnen niet laten zien wat ze waard zijn als problemen met lezen en spelling in de weg zitten.

En ja.. het was beter geweest als we wat meer tijd gehad hadden. Maar we zetten er samen onze schouders onder. Zodat in ieder geval de stress al een heel stuk vermindert. Eigenlijk in een paar weken al!

Ik moet eerlijk bekennen: ik volg geen protocollen. Mijn lessen worden dan ook niet vergoed door de gemeente. Maar ik volg wel voor de volle 100% deze knul en we pakken precies aan waar hij het meest mee zit! En dat maakt het zo leuk :))).

Wil je weten of ik ook iets voor jouw kind kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op:
jorien@abctaalgoirle.nl
of gewoon: 013-5340755

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *